fbpx

5 coses a tenir en compte a l’hora d’adoptar un gos

Compartir la vida amb un pelut i adoptar un gos és de les millors coses que pots fer en aquest món. D’això no hi ha dubte.

Pots salvar una vida i oferir-li el millor de tu. No obstant això, és una cosa que no s’hagi de fer a la lleugera. A la fi i al el cap, els gossets són éssers vius que tenen les seves necessitats, es posen malalts, necessiten companyia i jocs, etc. Per això, el millor sempre, per fer les coses bé, és parar-se a considerar alguns punts a tenir en compte abans d’adoptar un gos.

Abans d’adoptar un gos, pregunta’t això

No t’ho prenguis a la lleugera i pensa-ho bé, és una responsabilitat que tindràs durant molt de temps.

1. ¿Vaig a poder dedicar-li temps de qualitat?

Acabes de portar a casa a un ésser viu, que exigirà de tu temps i dedicació . El teu nou company no només espera que l’alimentis, el cuidis i el tinguis en bones condicions higièniques i sanitàries, també necessitarà que li dediquis temps.

Jugar, educació, carícies, comunicació … Aquest temps de qualitat que li dediquis és el que crearà el vincle entre els dos , el que farà que el teu fidel amic creixi feliç. Per això, no n’hi ha prou amb saber que pots cuidar-lo i cobrir totes la seva necessitats, sinó també que vas a poder passar temps amb ell. No és una cosa a passar per alt, és un punt molt important a tenir en compte abans d’adoptar un gos.

2. Puc permetre econòmicament cobrir les seves necessitats?

El teu nou company és abans de res un ésser viu que necessitarà menjar, anar a el veterinari, joguines, premis, etc . Tenir un gos és molt gratificant, la companyia d’un animal és una cosa meravellosa, però has de preguntar-te si vas a poder permetre’t cobrir les seves necessitats: portar-li a el veterinari si es posa malalt; donar-li aliment de qualitat per mantenir-lo sa; comprar-li de tant en tant algun caprici, algun premi o joguina, etc.

3. Què raça he de triar a l’adoptar un gos?

Si vols adoptar un gos de raça i no un mestís, aquest és un punt molt important a tenir en compte. Hi ha races que necessiten més espai que altres, més exercici, més cuidats, etc. Si valores el teu estil de vida, l’espai de què disposes a casa, el teu pressupost, etc, podràs triar millor quina raça serà la més adequada per a tu.

4. Em puc comprometre a cuidar-en els propers 15 anys com a mínim?

Si adoptes un cadell , has de valorar si vas a poder fer-te càrrec d’ell durant al menys els propers 15 anys . Ell serà el teu responsabilitat, dependrà de tu, i passarà per totes les etapes de la seva vida. Hauràs de cuidar mentre és un cadell, durant el seu creixement, i també quan sigui gran. Pensa-ho bé abans de portar amb tu a casa.

5. Serà compatible amb els meus hàbits de vida?

Finalment, però no menys important, has de preguntar-te si el teu estil de vida és compatible amb tenir gos a casa. Si has de viatjar molt sovint, si tens una feina que t’exigeix massa temps, etc., potser no sigui el moment per compartir la teva vida amb un gos.

En HVC estem a la teva disposició per a qualsevol dubte o pregunta que tinguis sobre el teu gosset. Vine a conèixer-nos!

Si tens algun dubte, en HVC estem a la teva disposició per resoldre-les totes.

Per qualsevol consulta o dubte, podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “5 coses a tenir en compte a l’hora d’adoptar un gos” també et podria interessar: 4 consells per detectar pinsos de qualitat per a gossos i gats.