fbpx

4 coses que pots fer si el teu gos perd molt pèl

En general, llevat d’algunes races comptades, els gossos muden el pelatge dues ocasions a l’any fonamentalment. Així i tot, molts gossos perden molt pèl durant tot l’any, algunes races són més proclius a la pèrdua del pèl que d’altres.

Si és el teu cas, si el teu gos perd molt pèl , segueix llegint, perquè en HVC et donarem algunes pautes que et serviran d’utilitat.

Per què el meu gos perd molt pèl?

Moltes persones es fan aquesta pregunta. I aquí tens la resposta: mudar el pelatge és un procés natural i normal del creixement, estació i caiguda del pelatge a l’interior del fol·licle pilós.

La caiguda del cabell en els cans es produeix de forma general en canviar les estacions, sobretot a la primavera i a l’estiu. És en aquests períodes en els quals el pèl es canvia, de manera que el nou és més fort.

El dolent és si això passa contínuament tot l’any , si el gos perd molt pèl durant els 365 dies , i la situació pot ser bastant pitjor si el gos fa vida normal dins de casa.

Això sí, és molt important saber amb certesa si la caiguda és normal o no, i per això, ningú com el teu veterinari de confiança per aclarir tots els teus dubtes.

 

No és el mateix que caigui per muda que per altres motius

Un gos perd molt pèl per la muda , sí, i això es considera normal, però cal tenir clar si és pel canvi del pèl d’estacions o si, per contra, és per alguna malaltia. Algunes vegades es pot deure a malalties cutànies o bé a problemes amb les hormones.

En els casos en què es produeix una caiguda excessiva de pèl no hi ha símptomes que hi hagi alguna malaltia. Quan el gos perd molt pèl, aquest torna a créixer, cosa que el fa gairebé imperceptible per als humans.

És complicat trobar una solució, ja que no es deu a res en concret. El que sí podem fer és raspallar freqüentment a l’animal amb un raspall. Aquests raspalls arrenquen el pèl mort, eliminant aquest excés.

Una altra opció és donar banys amb xampú hidratant , i incloure en la seva dieta mitjançant suplements omega 3 i 6, que són vitamines que ajuden a enfortir el pèl de l’animal.

D’altra banda, si el gos perd molt pèl, una bona alimentació també sol ajudar. Per a això, la seva alimentació ha de ser equilibrada i contenir tots els nutrients necessaris.

Una causa per la qual el gos perd molt pèl és l’al·lèrgia, encara que en aquest cas, la pell es torna vermell i poden aparèixer crostes. Les puces i paparres també solen ser causa de pèrdua de cabell en provocar picor i rascat en el gos.

L’ideal és mantenir teu amic el més protegit possible davant d’aquests insectes, ja que poden provocar molts problemes.

Aquestes són només algunes causes, però, si no us queda clar, el millor que pots fer és consultar amb el teu veterinari de capçalera. En HVC estem per ajudar-te i respondre les teves preguntes.

 

Si t’ha agradat aquesta publicació de “El rum-rum dels gats” també et podria agradar: “Caiguda de pèl d’animals