fbpx

4 consells per detectar pinsos de qualitat per a gossos i gats

Quan es tracta de donar-li la millor alimentació al teu gos o el teu gat, a l’HVC sempre recomanem que utilitzis pinsos de qualitat .

Això, davant la gran quantitat d’aliments que hi ha al mercat pot ser complicat, per això en aquest post volem ajudar-te a que sàpigues diferenciar els pinsos de qualitat dels que no ho són tant. Després de tot, la correcta alimentació del teu gat o del teu gos és imprescindible perquè gaudeixi de bona salut. 

Com diferenciar pinsos de qualitat dels altres?

Per saber si anem a comprar pinsos de qualitat, el millor és fixar-se molt bé en l’etiqueta dels mateixos. Aquesta ens dirà tot el que necessitem saber per prendre una decisió adequada.

Potser estiguis pensant que no estàs segur del que has de buscar a l’etiqueta, i per aquesta raó, nosaltres et donarem algunes claus a continuació.

Els ingredients, ben clars

En general, l’ingredient que apareix en primer lloc en l’etiqueta és el que s’ha utilitzat com a base per a un pinso. Els carbohidrats no han d’estar en la dieta del teu gos o del teu gat, i els pinsos de qualitat no es basen en ells. Si l’ingredient fonamental és un cereal, no ho compris. 

Els pinsos de qualitat no només especifiquen l’ingredient principal de la mateixa, sinó que també indiquen el percentatge i el tipus de carn que s’ha utilitzat. Això és important, perquè no és el mateix que el teu gos o gat mengi un pinso elaborat amb carn de primera qualitat, sigui del que sigui, que el fet d’alimentar-se amb menjar a força d’un subtipus de carn.

El valor energètic dels pinsos de qualitat

Això és una cosa que has de buscar i que vas a trobar fàcilment en els pinsos de qualitat per a gossets o gatets. El valor energètic de l’aliment és una cosa que cal tenir molt en compte a l’hora de donar-lo al teu petit.

Pensa que depenent de l’activitat d’un animal, necessitarà més o menys energia; i que si gasta menys energia de la que consumeix estaràs fomentant que el teu gat o el teu gos tingui sobrepès.

Quin nivell de proteïnes té?

No hem d’oblidar en cap moment que les proteïnes són importants per al bon funcionament de l’organisme de gossos i gats. Per tant, quan miris l’etiqueta, assegurat que compta amb les proteïnes necessàries perquè el teu amic tingui la salut de ferro. Però sense passar-se. Un excés de proteïna pot sobrecarregar el fetge del teu millor amic. Si no estàs segur de quin és aquest percentatge, consulta amb un veterinari.

Els greixos en els pinsos de qualitat

Com bé saps, les greixos són enemics dels nostres gossos i els nostres gats. Si bé és cert que gats i gossos fan servir el greix a manera de font d’energia, la qual incorporen els aliments per a mascotes compleix la funció de dotar el pinso d’aroma perquè sigui més atractiu. 

Els pinsos de qualitat tenen un nivell de greix entre el 7% i el 20%, un percentatge superior ja és excessiu i no és recomanable comprar-lo.

Aquestes són només algunes pistes que et poden ajudar a decidir si estàs davant pinsos de qualitat , però, en cas que tinguis dubtes, sempre pots preguntar-nos.

Contacta amb nosaltres!

Si tens algun dubte, en HVC estem a la teva disposició per resoldre-les totes.

Per qualsevol consulta o dubte, podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “4 consells per detectar pinsos de qualitat per a gossos i gats” també et podria interessar: Adopció PPP | Adoptar gossos de races potencialment perilloses.