fbpx

4 animals salvatges que són confosos com animals domèstics

A l’hora de tenir a casa animals domèstics, la varietat és gran. Bé és cert que els reis en aquest sentit són els gats i els gossos, però hi ha altres animals, com les tortugues o els periquitos, que també podem tenir a casa.

D’altra banda, hi ha animals que estan qualificats com exòtics que sí que es poden tenir a casa, però d’altres, ens posem com ens posem, no són animals domèstics, són salvatges. I confondre’ls pot ser realment perillós per a tota la família.

Quin és el perill d’adoptar com animals domèstics aquells que són salvatges?

Tenir vivint amb nosaltres a casa un ós rentador, un guacamai o un porquet vietnamita com si fos un d’aquells animals domèstics de sempre pot perjudicar no només a la nostra família, sinó a el mateix animal, però també a la biodiversitat de la planeta.

Existeixen moltes raons per les que no s’ha de fer, i t’ensenyarem algunes des de l’HVC.

Per començar, els animals salvatges, si bé des de ben petits poden semblar adorables, tenen un instint que tard o d’hora pot aparèixer. Aquest instint de què parlem pot fer que ataquin el no estar en el seu hàbitat o estar espantats. De fet, són salvatges que no estan on deuen.

Tenir animals salvatges com a animals domèstics també pot provocar que no sapiguem què vacunes necessiten i al no comptar amb elles, poden transmetre malalties als humans.

Quins animals salvatges es confonen amb els domèstics?

Encara que no ho creguis, moltes persones pensen que un animal salvatge pot convertir-se en domèstic, i és tan forta aquesta creença que els porten a casa seva. Els més comuns són els següents:

Les serps

Segur que coneixes a algú que té una serp com a animal domèstic. I és que en els últims anys s’han posat de moda. No cal assenyalar el perillós que pot ser que s’escapi o interaccionar amb una d’elles sense les precaucions adequades.

Els primats

Els primats semblen animals simpàtics i agradables, però tenir un animal domèstic pot ser molt perillós, perquè són molt territorials i, no oblidem, són animals salvatges. A més, aquests són tremendament desafiants i poden fer molt de mal.

Els porcs vietnamites

Durant un temps aquests animals es van fer molt populars com a animals domèstics, però realment, ara per ara està prohibit tenir-los a casa. De fet, aquests animals van ser inclosos en el Catàleg espanyol d’espècies invasores i no hem d’oblidar que és un porc nan, però és un porc, un animal salvatge.

Varà de la Sabana

El varà de la sabana no és més que un llangardaix. A algunes persones els sembla original tenir-lo a casa, però no tenen en compte que és un animal salvatge que s’ha adaptat perfectament a la nostra climatologia perquè és molt semblant a la de el lloc d’on procedeix, Togo. És un animal molt agressiu.

Aquests són només alguns animals salvatges que no s’ha de confondre amb els animals domèstics per les seves característiques i el mal que poden provocar. Si tens qualsevol dubte, ens tens a la teva disposició per a respondre-la.

Vine a veure’ns!

Per qualsevol consulta podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

A l’HVC estem a la teva disposició per respondre a qualsevol dubte o pregunta que tinguis.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “4 animals salvatges que són confosos com animals domèstics” també et podria interessar: Se li poden tallar les ungles als gats?.