fbpx

3 infeccions en gossos i que fer en cada cas

 

Les infeccions en gossos poden arribar a ser molt perilloses si no les detectem a temps i no tenen un tractament adequat. Algunes d’aquestes infeccions poden ser més o menys lleus, però altres poden causar moltíssim dany al teu amic pelut, i per això s’ha d’estar  alerta sempre.

Les infeccions en gossos són molt variades, i totes elles requereixen  tractament veterinari adequat per evitar mals majors.

Sabem que el teu gos és part de la teva família i que li dones la millor de les atencions, i per aquest motiu, davant de qualsevol signe de que pugui estar patint un infecció, el millor que et podem aconsellar és que el portis a la consulta immediatament. Només així, no empitjorarà el problema.

Algunes de les infeccions de gossos més habituals

Encara que puguis pensar que no, les infeccions en gossos són molt habituals. A continuació, et mostrarem una mostra de les que són més comunes en els nostres amics de quatre potes. 

Otitis (infecció d’oïda)

L’otitis, la infecció de l’orella, causa molèsties i dolor al teu amic. Bàsicament és  l’estretament de la zona que cobreix el conducte auditiu, el que fa que hi hagi microorganismes nocius per ell.

Hi ha diferents causes que poden provocar-la, i és relativament fàcil identificar-la: sacsejades de cap, picor d’orelles, mala olor provinent del conducte auditiu o decantament del cap són alguns dels seus símptomes..

En aquest cas, has dur-lo al teu veterinari perquè li realitzi un diagnòstic i proporcionar-li el tractament adequat, que pot ser molt divers. En tot cas, hauràs de seguir les pautes que el teu veterinari et proporcioni pel que fa a medicació i d’higiene de les oïdes.

Un altre de les infeccions en gossos molt comuna: orina

La infecció d’orina, com saps és molt habitual en els humans, i també en els gossets. La cistitis, que és com es diu, inflama les vies urinàries principalment per causes bacterianes.

Que hi hagi sang en l’orina, que li faci mal a el fer-ho o la incontinència són símptomes d’aquesta infecció.

El seu tractament consistirà en la prescripció d’antibiòtics i d’antiinflamatoris, així com una correcta alimentació i hidratació del gos.

Conjuntivitis

Aquesta infecció apareix quan la membrana que cobreix la zona blanca del seu ull i les parpelles s’inflama. Quan això passa, es produeix un enrogiment, i l’ull crema i llagrimeja.

En general, aquesta conjuntivitis la produeix un cos que s’ha ficat a l’ull del gos o una picada d’insecte. Alguns dels seus símptomes són el llagrimeig constant, l’aparició de lleganyes, inflamació de la parpella o que el gos no pugui obrir l’ull.

Per lo general, es solen tractar netejant l’ull amb sèrum i gasses estèrils, així també amb antiinflamatoris.

Davant de qualsevol dubte ves al teu veterinari.

Com diem, davant l’aparició d’infeccions en gossos és important ser constant i seguir pas a pas les pautes que marqui el teu veterinari de confiança, ja que ells són especialistes en la salut del teu pelut.

A l’HVC estem a la teva disposició per respondre a qualsevol dubte o pregunta que tinguis.

Per qualsevol consulta o dubte, podeu trucar a qualsevol dels nostres centres i demanar cita.

Si t’ha agradat aquesta publicació de “3 infeccions en gossos i que fer en cada cas” també et podria interessar: Banyar a un cadell. Quan es pot banyar?.