fbpx

11 aliments que un gos no hauria de menjar mai

Els que tenim gos difícilment podem negar-los un petit mos d’allò que mengem però que un gos no hauria de menjar, i és que resistir-se a aquests enormes ulls que ens miren amb tendresa i tristesa, és superior a les nostres forces.

No obstant això, hem de ser conscients que no tot el que mengem és bo per a ells, és més, la majoria del que mengem és possiblement perjudicial perquè ho hem condimentat, assaonat, amanit, etc., amb una sèrie d’elements que poden causar-los malalties , malestar, vòmits, etc.

Si tot i així ets dels que no pots evitar donar-los una miqueta del que estàs menjant, tingues en compte aquests aliments que et llistem a continuació i que un gos no hauria de menjar perquè són altament perjudicials per a la salut i fins i tot poden arribar a ser tòxics.

11 Aliments que un gos no hauria de menjar

El rei dels aliments prohibits és el xocolata sens dubte: la cafeïna i la teobromina són tòxics per als nostres peluts i poden danyar el seu sistema nerviós. Pel mateix motiu, no hem de donar cap altre aliment o beguda que contingui cafeïna. Res de cafè per tant!

Encara que tots pensem sempre en la relació gos-os, os-gos, hem de tenir molta cura amb els ossos que els donem, ja que si tendeixen a esmicolar-se o són massa petits poden arribar a clavar-se, causar asfíxia o ofegament. Especialment compte amb els de pollastre i au en general, aquests són coses que un gos no hauria de menjar.

Hem d’evitar el sucre, els caramels i els dolços, per més que els agradin, ja que poden causar-obesitat i diabetis, una de les principals raons de ceguesa en els gossos.

La sal és un altre aliment que un gos no hauria de menjar, per això sempre es recomana no compartir els nostres guisats i menjars amb ells, ja que la sal és un dels seus principals i habituals condiments.

La llet i qualsevol dels seus derivats tampoc són recomanables per als nostres gossos ja que no poden digerir la lactosa i això pot causar-los diarrea i diferents dolències i trastorns digestius.

Un altre dels aliments que no hem de donar als nostres gossos són tots aquells que continguin llevat o masses fermentades, ja que poden produir obstruccions intestinals i problemes de respiració.

Les cebes també són poc recomanables per als nostres gossos ja que poden fins i tot arribar a causar-anèmia a causa d’una substància anomenada tiosulfat que destrueix els glòbuls dels gossos. Altres aliments que també poden arribar a produir-los anèmia són la ceba tendra, l’all i el porro.

Quins altres aliments no són recomanables?

Els alvocats contenen persina, que en determinades quantitats pot arribar a ser verinosos per als nostres peluts.

Les raïms tampoc són una bona idea per compartir amb el teu gos ja que poden afectar els seus ronyons i conduir a una insuficiència renal.

Els ous i el peix crus són altres dels aliments que hem d’evitar donar als nostres gossos: els primers poden causar-los problemes de pell, i el peix cru conté tiamina, que pot ser verinosa.

I recorda, aquests ulls que et demanen una mica del que estàs menjant no saben que pot danyar-los, però tu sí: sigues fort, i l’ajudaràs a estar més sa. Si tens dubtes, sempre pots consultar. Estem a la teva disposició.

 

Si t’ha agradat aquesta publicació de “11 aliments que un gos no hauria de menjar mai” també et podria agradar: “El rum-rum dels gats